De omgeving

Lemele ligt in de gemeente Ommen, aan de voet van de Lemelerberg.        

In de nabije omgeving zijn vele fiets- en wandelpaden. Ook voor de mountainbikers en ruiters is er een uitgebreid netwerk van routes die op verschillende punten starten tussen Lemele en Ommen.                                                                                                                                                               Lemelerveld met diverse winkels en eetgelegenheden zoals “De Kletsmajoor” waar u ook alleen een kopje koffie kunt drinken met misschien wat lekkers erbij, is gezellig en iets minder druk dan Ommen. Een rondje langs de molens in Ommen en een bezoek aan de stuw van Junne met daarnaast het natuurgebied “De Sahara” zijn de moeite waard.                    Zwemmen, al of niet in buitenwater, een bootje of kano huren, het is allemaal mogelijk vanuit Lemele! 

In de diverse musea in en rondom Ommen en op de Lemelerberg zijn de collecties met zorg samengesteld en de verhalen en gebruiken van de streek vastgelegd om de verbondenheid van het heden met het verleden te waarborgen. De theaters in Salland bieden een afwisselend programma variërend van cabaret en muziek tot toneel- en familievoorstellingen. Kom cultuur beleven in Salland!

Voor de kinderen is er veel te beleven in de omgeving. Volg Joep de Eekhoorn door het bos vanaf het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug en je vindt allerlei leuke dingen om op te klimmen, te klauteren, te slingeren en te schommelen. Of ga met de boswachter op stap en zoeken naar sporen in het bos en op de heide. 

Gun u zelf een ontspannen en onvergetelijke vakantie en kom naar Lemele!

 

Advertenties