De omgeving

Lemele ligt in de gemeente Ommen, aan de voet van de Lemelerberg. In de nabije omgeving zijn vele fiets- en wandelpaden. Ook voor de mountainbikers en ruiters is er een uitgebreid netwerk van routes die op verschillende punten starten tussen Lemele en Ommen.

In de diverse musea in Ommen en op de Lemelerberg zijn de collecties met zorg samengesteld en de verhalen en gebruiken van de streek vastgelegd om de verbondenheid van het heden met het verleden te waarborgen. Galerieën met prachtige tentoonstellingen en werken tonen de inspiratie en creativiteit van de hedendaagse cultuur in Salland. De theaters in Salland bieden een afwisselend programma variërend van cabaret en muziek tot toneel- en familievoorstellingen. Kom cultuur beleven in Salland!

Voor de kinderen is er veel te beleven in de omgeving. Volg Joep de Eekhoorn door het bos vanaf het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug en je vindt allerlei leuke dingen om op te klimmen, te klauteren, te slingeren en te schommelen. Of ga met de boswachter op stap en zoeken naar sporen in het bos en op de heide.  Zomers kun je  lekker afkoelen en plonsen in de zwemkolk bij het infocentrum IJssel of in het openluchtzwembad in Ommen.

Gun u zelf een ontspannen en onvergetelijke vakantie en kom naar Lemele!

 

 

Advertenties